Zistíte, ktoré lyže vám vyhovujú
19.11.2020

Zistíte, ktoré lyže vám vyhovujú

Otestujte lyže priamo na svahu!

Testovanie lyží, lyžiarok či lyžiarskeho vybavenia už dávno nie je iba výsadou profesionálov, pretekárov či prehnaným luxusom. Lyže sú totiž výdatnou investíciou na niekoľko rokov a tak ich kvalita, jazdné vlastnosti a životnosť sú pre ich majiteľa dôležité a prvoradé. Dnes už nestačí vyberať lyže podľa farby, či technických parametrov popísaných od výrobcov. Či už ste začiatočník, rekreačný lyžiar, alebo lyžiarsky fajnšmeker, ktorý na svahu aj spí. Kompletný servis pre lyžiara je už dnes samozrejmosťou.

Otestujte lyže priamo na svahu!
Podľa čoho si vybrať lyže na otestovanie?
Benefity testovania lyží
Lyžiarsky trenažér (Ski simulátor)

Lyžujte na svahu - testujte lyže

Podľa čoho si vybrať lyže na otestovanie?

Základom je vedieť aký ste lyžiar, kde chcete lyžovať, na akom povrchu a type zjazdovky, ako často, aká je vaša hmotnosť a výška. Zjednoduší to výber ponúkaných lyží, či už nových modelov, alebo tých z predchádzajúcej sezóny. Priamo v požičovni, ale aj pri testovaní a nákupe lyžiarok a doplnkov (prilby, palice, okuliare). V rámci našej požičovne je možnosť testovania najnovších typov lyží na rok 2020/2021 od výrobcov svetových značiek ako je Atomic, Stöckli, Fischer, Elan, Völkl, Blizzard a podobne. 

Tabuľka doporučenej veľkosti lyží

Ak si u nás chcete kúpiť nové lyže, či už pre mužov, ženy alebo deti, otestujte si ich. Ak Vám nebudú vyhovovať, vymeníme Vám ich za iné. Samozrejmosťou je aj bootfitting, čiže tvarovanie lyžiarok, kde vám, okrem iného, tepelne upravíme vnútro lyžiarky presne podľa klenby a tvaru vašej nohy. Vždy je dôležité testovať iba jednu časť lyžiarskeho výstroja. Nie lyže aj lyžiarky naraz. Ideálne je, ak máte svoje vlastné topánky. Netestujte lyže s novými lyžiarkami

Vždy je dôležité testovať viacero párov lyží, aby ste zistili rozdiely medzi nimi. Pri testovaní je dobré, ak to podmienky dovoľujú, vybrať si zjazdovku s viacerými profilmi – plochú, upravenú, prudšiu, s čerstvým snehom a aj tvrdšiu. Môžete si tak vyskúšať rôzne štýly a spôsoby jazdy. Či už je to striedanie krátkych a dlhých oblúkov, rýchlosť, carvingový alebo šmýkací štýl. Lyže treba testovať minimálne 3 dni. Za deň rozdiel medzi nimi nespoznáte.

Benefity testovania lyží

  • V našej ponuke už nájdete najnovšie modelové rady pre rok 2020/2021.
  • K testovacím lyžiam Vám nastavíme viazanie podľa požiadaviek, stačí si iba priniesť vlastné lyžiarky.
  • Testovanie na celý rok znamená, že zaplatíte testovanie na rok a následne ak sa rozhodnete lyže odkúpiť, doplatíte len 50 % z ceny lyží.
  • Ponúkame vám zvýhodnené odkúpenie do 3 mesiacov od dátumu zakúpenia.
  • Výhodou je, že jazdíte stále na aktuálnych modeloch a zistite, ktoré lyže vám najviac vyhovujú.

Lyžiarsky trenažér (Ski simulátor)

Veľkou výhodou a bonusom pri testovaní lyží je aj lyžiarsky trenažér, alebo takzvaný simulátor, ktorý sa veľmi podobá pohybu na zjazdových lyžiach. Disponuje množstvom senzorov, ktoré sledujú váš pohyb v každej sekunde. Simulátor vie presne odhadnúť, kde sa aktuálne nachádzate, ako rýchlo robíte oblúk, alebo ako veľmi tlačíte na hrany. Trenažér vytvára rôzne podmienky na svahu - ťažký sneh, zľadovatená zjazdovka alebo prašan. Môžete jazdiť slalom, obrovský slalom, prípadne si zvoliť reálne trate Svetového pohára. Stačí len prísť k nám a vyskúšať si náš špičkový simulátor nadupaný najnovšími technológiami.

Lyžiarsky trenažér - ski simulator

Viac o našom testovacom centre sa dozviete tu.

Tím Najšport